top of page

Felhívás a külföldön élő magyarokhoz

Szerte a világban élő és dolgozó magyarok: válasszunk felelősséggel 2018-ban!


Honfitársaink, külföldön élő és dolgozó magyarok!


Közeledik az országgyűlési választások napja. Április 8-án minden választójoggal rendelkező állampolgár szavazhat Magyarország jövőjéről. A következő négyéves időszak törvényhozását választjuk meg, az országgyűlési képviselők többségi szavazatával pedig új kormány alakul. Az ő kezükbe tesszük le az ország sorsának irányítását. 
 

Magyarországon öt korábbi kormány tagjai, köztük volt európai biztosok és képviselők megalakították a „Válasszunk 2018” (V18) csoportot. A kezdeményezés fő célja a mozgósítás. A szavazás ma fontosabb, mint hogy ki melyik pártra voksol. A hódmezővásárhelyi polgármester választás eredménye megerősíti, hogy elsősorban a magas részvételen múlik a Fidesz legyőzése. A V18 alapítói kiállnak azért, hogy a választási törvény ne tegyen különbséget a külföldről szavazó magyarok között, hanem mindenki a lehető legkönnyebben – levélben vagy elektronikusan – élhessen a választójogával. Ma azonban még nem ez a helyzet. 


Kérjük azokat a honfitársainkat, akik levélben szavazhatnak: felelősen mérlegeljék Magyarország helyzetét és támogassák a megújulást. Olvassák el figyelmesen a V18 nyolcpontos programját és a szerint döntsenek!


A külföldön élő és dolgozó százezreknek, akik elé a felemás választási törvény akadályokat állít, mert személyes szavazást tesz csak lehetővé, azt javasoljuk, hogy itthoni hozzátartozóikon keresztül is juttassák kifejezésre véleményüket. Aki bármely okból nem jut el személyesen a szavazóurnáig, segítsen mozgósítani otthoni rokonait, ismerőseit, ha lehet, kérjen meg maga helyett akár három hazai választót!
 

Mindazok a magyar állampolgárok, akik jogosultak a választásra, próbáljanak meg objektív forrásokból tájékozódni a hazai politikai fejleményekről. A V18 kezdeményezte a legesélyesebb pártok nyilvános vitáit, amikről honlapunk és Facebook oldalunk is folyamatosan hírt fog adni.


A tét nagyobb, mint valaha. Itthon most a választási kampány köti le a figyelmet, de közben változik a világ és átalakul az Európai Unió. Nem mindegy, ki és hogyan képviseli majd Magyarországot! A nemzet jövője múlik azon, hogy merre fordítják a vitorlákat: a demokratikus Nyugat vagy keleti diktatúrák lesznek-e a példaképeik, itthon pedig eljön a nemzeti megbékélés, vagy tovább folyik az ellenségkeresés.


Andor László

Balázs Péter

Bárándy Péter

Bod Péter Ákos

Göncz Kinga

Holoda Attila

Mellár Tamás

Pusztai Erzsébet

Raskó György

Székely Tamás

bottom of page