Felhívás a külföldön élő magyarokhoz

Szerte a világban élő és dolgozó magyarok: válasszunk felelősséggel 2018-ban!


Honfitársaink, külföldön élő és dolgozó magyarok!


Közeledik az országgyűlési választások napja. Április 8-án minden választójoggal rendelkező állampolgár szavazhat Magyarország jövőjéről. A következő négyéves időszak törvényhozását választjuk meg, az országgyűlési képviselők többségi szavazatával pedig új kormány alakul. Az ő kezükbe tesszük le az ország sorsának irányítását. 
 

Magyarországon öt korábbi kormány tagjai, köztük volt európai biztosok és képviselők megalakították a „Válasszunk 2018” (V18) csoportot. A kezdeményezés fő célja a mozgósítás. A szavazás ma fontosabb, mint hogy ki melyik pártra voksol. A hódmezővásárhelyi polgármester választás eredménye megerősíti, hogy elsősorban a magas részvételen múlik a Fidesz legyőzése. A V18 alapítói kiállnak azért, hogy a választási törvény ne tegyen különbséget a külföldről szavazó magyarok között, hanem mindenki a lehető legkönnyebben – levélben vagy elektronikusan – élhessen a választójogával. Ma azonban még nem ez a helyzet. 


Kérjük azokat a honfitársainkat, akik levélben szavazhatnak: felelősen mérlegeljék Magyarország helyzetét és támogassák a megújulást. Olvassák el figyelmesen a V18 nyolcpontos programját és a szerint döntsenek!


A külföldön élő és dolgozó százezreknek, akik elé a felemás választási törvény akadályokat állít, mert személyes szavazást tesz csak lehetővé, azt javasoljuk, hogy itthoni hozzátartozóikon keresztül is juttassák kifejezésre véleményüket. Aki bármely okból nem jut el személyesen a szavazóurnáig, segítsen mozgósítani otthoni rokonait, ismerőseit, ha lehet, kérjen meg maga helyett akár három hazai választót!
 

Mindazok a magyar állampolgárok, akik jogosultak a választásra, próbáljanak meg objektív forrásokból tájékozódni a hazai politikai fejleményekről. A V18 kezdeményezte a legesélyesebb pártok nyilvános vitáit, amikről honlapunk és Facebook oldalunk is folyamatosan hírt fog adni.


A tét nagyobb, mint valaha. Itthon most a választási kampány köti le a figyelmet, de közben változik a világ és átalakul az Európai Unió. Nem mindegy, ki és hogyan képviseli majd Magyarországot! A nemzet jövője múlik azon, hogy merre fordítják a vitorlákat: a demokratikus Nyugat vagy keleti diktatúrák lesznek-e a példaképeik, itthon pedig eljön a nemzeti megbékélés, vagy tovább folyik az ellenségkeresés.


Andor László

Balázs Péter

Bárándy Péter

Bod Péter Ákos

Göncz Kinga

Holoda Attila

Mellár Tamás

Pusztai Erzsébet

Raskó György

Székely Tamás