top of page
european_parliament_strasbourg.jpg
1217236.jpg

Fotó: Népszava/Molnár Ádám

A V21 csoport „Csend és kiáltás” Látlelet Magyarországról 2019 címen vitaanyagot tesz közzé a magyar jogállamiság állapotáról. A kritikus értékelés elkészítéséhez a Fidesznek az Európai Néppártban történt felfüggesztése adta meg a végső lökést. A „V21” üzenete azonban nem egyetlen európai pártcsaládnak szól, hanem elsősorban a hazai közvéleménynek, továbbá tájékozódási pontul szolgálhat a Magyarország sorsa iránt érdeklődő külföldieknek és nemzetközi szervezetnek.

A V21 csoport tagjai, akik 1990 és 2012 között miniszteri vagy egyéb országos felelősségű tiszteket láttak el, szükségesnek tartják, hogy megosszák értékelésüket a közvéleménnyel hazánk közállapotairól. A „Csend és kiáltás” vázolja a NER természetrajzát, bemutatja a jogállamból pártállammá válás folyamatát, leleplezi a közpénzek magánvagyonokká alakítását és a munkavállalókat cselédsorsba taszító politikát, felsorolja az országot a szövetségeseitől elszigetelő külpolitikai lépéseket.

A V21 azt ajánlja, hogy a közállapotainkat értékelő dokumentumot, amely teljes terjedelmében honlapunkon olvasható, a következő hónapokban vitassa meg minden olyan politikai párt, szakszervezet, civil kör és szervezet, amely felelősséget érez az európai Magyarország jövőjéért. A viták eredményeivel kiegészített jelentést év végéig a magyar és a nemzetközi közvélemény elé tárjuk.

bottom of page