top of page

Célunk az európai Magyarország!

A V21 nyilatkozata az európai parlamenti választás alkalmából

 

 

 1. Az európai népek közösségében a helyünk! A Fidesz néppárti felfüggesztése éppen a fontos választások és döntések idején szigeteli el Magyarországot az Európai parlament legnagyobb pártcsaládjától. Legyen Magyarország ismét az EU megbecsült tagja!
   

 2. Magyarországot Európában a konzervatív, a kereszténydemokrata, a szociáldemokrata, a liberális és a zöld pártok képviseljék, a jogállamiságot, az emberi jogokat, a nemzeti és európai hagyományokat, a szolidaritást, a fenntartható fejlődést, az európai összetartozást és az európai versenyképességet szem előtt tartva! Az európai normákat semmibe vevő, kirekesztő-gyűlöletkeltő politika sem Magyarország érdekeit, sem az Európai Unió erősödését nem szolgálja.
   

 3. Az uniós források segítségével állítsuk meg Magyarország kettészakadását, adjunk valódi esélyt a felemelkedéshez! Harcoljunk a szegénység és a társadalmi kiszolgáltatottság ellen!
   

 4. Az EU-támogatások jobb felhasználásával építsük fel a mindenki számára hozzáférhető, európai színvonalú, közfinanszírozott egészségügyi ellátórendszert! Állítsuk helyre az egészségügyben dolgozók anyagi és erkölcsi megbecsülését!
   

 5. Az európai források támogatásával szülessen újjá a nemzetközileg versenyképes magyar oktatás és tudományos kutatás! Neveljünk önálló és alkotó embereket a tudásalapú magyar társadalom számára! Állítsuk vissza a 18 éves korig tartó tankötelezettséget és a tanintézetek önállóságát!
   

 6. Az európai normák szerint teremtsünk tisztességes piacgazdasági viszonyokat! Az állam gondoskodjék a gazdaság szabályozásáról és a társadalmi javak újraosztásáról! A magyar vállalkozások kapjanak esélyt arra, hogy nemzetközi szinten is versenyképesek legyenek!
   

 7. Tartsuk napirenden az Európai Unióban a nemzeti kisebbségek védelmének kérdését! Építsük a magyar nemzet egységét, segítsük a határainkon túl élő és dolgozó magyarokat, ne érhesse őket semmilyen hátrány se itthon, se máshol!
   

 8. Az EU- és NATO-szövetségesekkel együttműködve védjük Magyarország biztonságát! Őrizzük meg a személyek szabad mozgásának uniós előnyeit! Szuverén érdekeink és jogaink szerint vegyünk részt a menekültügy európai szintű megoldásában!

 

 

Budapest, 2019. április 5-én

bottom of page