top of page

VÁLASSZUK EURÓPÁT!

A V21 felhívása


 

Május végén ismét választunk: az Európai Parlamentbe küldünk magyar képviselőket. Az Európai Unió témái itthonról nézve távolinak tűnhetnek, de most mindennél nagyobb számunkra a tét. Magyarország fejlődési iránya dől el. Visszatérünk-e a nyugati felemelkedés demokratikus útjára, vagy tovább csúszunk a populista-nacionalista kelet felé?

Az Európai Néppárt nagy családja a Fidesz tagságának felfüggesztésével kimondta, hogy ez a párt megszegte a polgári konzervatív, kereszténydemokrata értékeket.

A magyar választóknak is tudniuk kell, hogy
 

  • Magyarország valóságos gondja az elhanyagolt egészségügy, a szabad gondolkodást elfojtó oktatási rendszer, a tömeges szegénység és a korrupció.
     

  • Magyarország igazi problémája a kivándorlás, ami megnehezíti jelenét és jövőbeli fejlődését. Fiatal magyar emberek, családok százezrei távoznak Európa más országaiba, ugyanoda, ahová a háborúk elől menekülő vagy a jobb életre vágyó vándorok: a nyugati jólétbe és társadalmi biztonságba.
     

  • a magyarság szellemi otthona Európa, és nem a „Kelet” vagy Oroszország. Legfontosabb piacunk az Európai Unió, gazdasági fejlődésünk is nagyrészt az uniós támogatásoknak köszönhető.

Ezért fontos, hogy az EP-választásokon figyelmeztessük itthon a hatalmon lévőket, hogy hamis célok helyett az ország valódi problémáival foglalkozzanak!

 

Európában a választók nagy többsége a polgári konzervatív, szocialista, liberális vagy zöld pártokra és együttműködésükre fog szavazni. Ne engedjük, hogy a kormány kizárja Magyarországot a jövőnket meghatározó európai döntéshozatalból!

Aki otthon marad május 26-án, az az állampártot támogatja! Menjünk el szavazni és támogassuk az európai Magyarországot képviselő ellenzéket!

Szavazzunk ellenzéki pártlistára, hogy minél több ellenzéki küldött képviselhesse Magyarországot a megújuló Európai Parlamentben!

Segítsünk, hogy a fiatalokat képviselő Momentum is bejusson az Európai Parlamentbe!

 

Budapest, 2019. április 5-én
 

A V21 nevében

Balázs Péter és Bod Péter Ákos társelnökök

Egész Európa választ május végén

european_elections.jpg
Fotó: Robert Schuman Alapítvány

A Robert Schuman Alapítvány honlapjáról folyamatosan tájékozódhatunk a különböző európai országokban zajló EP-választási felkészülésről.

bottom of page