top of page

Holoda Attila az ellenzéki kerekasztalról

Holoda_Attila_202007.JPG

Holoda Attila az ATV Reggeli start adásában mondta el Bombera Krisztina kérdésére, hogy a V21 csoport szeptember elejére Kormányváltó Kerekasztal megalakítását kezdeményezte az ellenzéki pártoknál.

KORMÁNYVÁLTÁS KELL!

TISZTESSÉGES ÁLLAMOT AKARUNK!

A V21 felhívása  az ellenzéki pártok közös céljainak megalkotására

 

Magyarország tíz éve távolodik a jogállam és a szabad piacgazdaság európai normáitól. A helyzet megváltoztatása csak kormányváltással lehetséges. A Fideszt a következő választásokon az ország jövőjéről közös vízióval bíró és együttesen induló ellenzék győzheti le.

 

Orbán Viktor az átírt választási törvény segítségével tartósította a kétharmados parlamenti többségét, lépésenként építette le a jogállamot és váltotta fel vezérelvű kormányzással. Rendszere − nevével ellentétben – nem a nemzeti együttműködést erősíti, hanem kettészakította az országot. Csak a kormánypárti választókat tekinti „nemzetinek”, az ellenzékieket „nemzetietlennek” bélyegzi. Ez a kurzus számos szociális vívmányt számolt fel. A koronavírus járvány elleni védekezés leple alatt a kormány tovább növelte a hatalmát. Kivérezteti az önkormányzatokat és szűkmarkú a munkájukat elvesztő százezrekkel, miközben soha nem látott arányban tereli a közpénzeket egy szűk üzleti körhöz.

 

A V21 csoport 2019 tavaszán látleletet készített az ország állapotáról „Csend és kiáltás” címmel. Az őszi önkormányzati választások megmutatták, hogy sokan akarnak változást Magyarországon. A polgárok megértették, hogy igazi fordulathoz az ellenzéki pártok együttműködése szükséges.

 

Az ellenzéki pártok felelőssége és feladata, hogy a 2022. évi országgyűlési választásokra fogalmazzák meg és képviseljék az új köztársaság megvalósításának közös céljait. A választási kampányban együttműködve szerezzenek parlamenti többséget, alakítsanak koalíciós kormányt és építsék fel a 21. század kihívásait kezelni tudó, hiteles és versenyképes Magyarországot. Az igazságosságot, a demokráciát, a szabad piacgazdaságot és az európaiságunkat biztosító új köztársaság megteremtéséhez kormányváltás szükséges!

 

Az Országgyűlés társadalmi részvétellel dolgozza ki az esélyteremtő jogállamot megalapozó Alkotmányt, amit a nemzet népszavazással fogadjon el. Az új köztársaság Alkotmánya garantálja Magyarország minden állampolgára számára

  • az egyenlő esélyeket és a méltányos megélhetést,

  • a tisztességes piacgazdaságot és az erős munkavállalói érdekvédelmet,

  • a jogbiztonságot és a szólásszabadságot,

  • nemzeti és európai létünk külpolitikai kereteit.

 

A közös célok megalkotására a V21 csoport kezdeményezi Kormányváltó Kerekasztal megalakítását az ellenzéki pártok részvételével szeptember első hetére.

 

Budapest, 2020. július 23.

 

 

                                     Balázs Péter                                            Bod Péter Ákos

                                        társelnök                                                    társelnök

 

továbbá Andor László, Bárándy Péter, Bozóki András, Érsek Ákos, Gábor Péter, Göncz Kinga, Holoda Attila, Hegyesiné Orsós Éva, Jeszenszky Géza, Mellár Tamás, Nagy Zoltán,

Pusztai Erzsébet, Raskó György, Székely Tamás

bottom of page