top of page

Célunk az európai Magyarország!

1) Az európai népek közösségében a helyünk! A Fidesz néppárti felfüggesztése éppen a fontos választások és döntések idején elszigeteli Magyarországot az Európai Parlament legnagyobb pártcsaládjától. Legyen Magyarország ismét az EU megbecsült tagja!

2) Magyarországot Európában a konzervatív, a kereszténydemokrata, a szociáldemokrata, a liberális és a zöld pártok képviseljék - a jogállamiságot, az emberi jogokat, a nemzeti és európai hagyományokat, a szolidaritást, a fenntartható fejlődést, az európai összetartozást és az európai versenyképességet szem előtt tartva! Az európai normákat semmibe vevő, kirekesztő-gyűlöleletkeltő politika sem Magyarország érdekeit, sem az Európai Unió erősödését nem szolgálja.

3) Az uniós források segítségével állítsuk meg Magyarország kettészakadását, adjunk valódi esélyt mindenki felemelkedéséhez! Harcoljunk a szegénység és a társadalmi kiszolgáltatottság ellen!

4) Az EU-támogatások jobb felhasználásával építsük fel a mindenki számára hozzáférhető, európai színvonalú, közfinanszírozott egészségügyi ellátórendszert! Állítsuk helyre az egészségügyben dolgozók anyagi és erkölcsi megbecsülését!

5) Az európai források támogatásával szülessen újjá a nemzetközileg versenyképes magyar oktatás és tudományos kutatás! Neveljünk önálló és alkotó embereket a tudásalapú magyar társadalom számára! Állítsuk vissza a 18 éves korig tartó tankötelezettséget és a tanintézetek önállóságát!

6) Az európai normák szerint teremtsünk tisztességes piacgazdasági viszonyokat! Az állam gondoskodjék a gazdaság szabályozásáról és a társadalmi javak újraosztásáról! A magyar vállalkozások kapjanak esélyt arra, hogy nemzetközi szinten is versenyképesek legyenek!

7) Tartsuk napirenden az Európai Unióban a nemzeti kisebbségek védelmének kérdését! Építsük a magyar nemzet egységét, segítsük a határainkon túl élő és dolgozó magyarokat, ne érhesse őket semmilyen hátrány se itthon, se máshol!

8) Az EU- és NATO-szövetségesekkel együttműködve védjük Magyarország biztonságát! Őrizzük meg a személyek szabad mozgásának uniós előnyeit! Szuverén érdekeink és jogaink szerint vegyük részt a menekültügy európai szintű megoldásában!

bottom of page