top of page
Bod_Peter_Akos_reggeligyors.jpg

A V21 csoport az EP választást és a főpolgármester-jelölti előválasztást követően, értékelve az ellenzéki pártok együttműködési hajlandóságát az önkormányzati választásokra, országos vitára hív minden olyan politikai és érdekképviseleti és civil szervezetet, társadalmi kört és egyesületet, továbbá állampolgárokat, akik a szívükön viselik Magyarország sorsát és hajlandók tenni is érte. Olvassák el és beszéljük meg a „Csend és kiáltás” című vitairatban foglalt megállapításokat. Az ország állapotának minél szélesebb körű közös értékelése és a teendők közös kialakítása is hozzájárulhat ahhoz, hogy az őszi önkormányzati választásokon a demokrácia irányába mozduljon a magyar társadalom, és megkezdődjék a politikai berendezkedés átalakítása.
 

A Csend és kiáltás társadalmi vitáját az alábbiak szerint tervezi a V21 csoport lebonyolítani:

  • Az ellenzéki pártok, társadalmi és civil szervezetek felkérése a V21 vitairatának szeptember 15-ig történő írásos véleményezésére.

  • A szervezetek hivatalos véleményének és az állampolgári vélemények megjelentetése a V21 honlapján. A V21 honlapja a társadalmi vita fő fóruma lesz.

  • Az országos és a társadalmi médiák (pl. párt- és civil szervezetek honlapjai) felkérése a társadalmi viták napirenden tartására.

  • V21 fórumok szervezése Budapesten és a nyerhető vidéki településeken a Csend és kiáltás vitairat ismertetésére, lakossági fórumokon való megbeszélésére.

A társadalmi vita figyelembevételével a dokumentum véglegesítésére októberben kerül sor.

A Csend és kiáltás című kiadvány bemutatását ez év decemberében tervezzük.

bottom of page